Osallistu muusikon terveysaiheiseen kyselytutkimukseen!

Hyvä muusikko, 

Lahjoita 5 minuuttia aikaasi muusikon lantionpohjan terveyteen liittyvän opinnäytetyötutkimuksen aineiston kartuttamiseen. Vastauksesi on tarpeellinen riippumatta instrumentistasi, edustamastasi musiikkigenrestä tai siitä, onko sinulla tutkimuskohteena olevaa vaivaa vai ei.

Muusikoiden fysioterapiaan erikoistuva fysioterapeutti Henna Moskuvaara tekee Tampereen ammattikorkeakoulun YAMK-opiskelijana tutkimusta suomalaisten muusikoiden virtsainkontinenssista eli virtsankarkailusta. Tätä aihetta ei ole aiemmin tutkittu, joten olisi tärkeää, jos mahdollisimman moni muusikko pystyisi vastaamaan kyselyyn. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia ja vastaaminen on anonyymia.

Opinnäytetyön tarkoituksena on selvittää, kuinka paljon muusikoilla esiintyy virtsankarkailua, ja mikä on virtsankarkailun esiintyvyys pääinstrumenttien mukaan luokiteltuna. Opinnäytetyön tavoitteena on saada tietoa muusikoiden lantionpohjan terveydestä ja siitä, vaikuttaako säännöllinen pallealihaksen käyttö ja harjoittelu virtsainkontinenssin esiintyvyyteen. Tietoa voidaan hyödyntää lantionpohjan fysioterapiassa sekä laulun ja puhallinsoittimien pedagogiikassa. Jotta merkitsevää tietoa saadaan, vastauksia tarvitaan siis sekä niiltä, joilla virtsankarkailua esiintyy että niiltä, joilla sitä ei esiinny.

Kiitos, kun annat tärkeää tietoa! Lisää tietoa opinnäytetyötutkimuksesta (tutkimustiedote) ja linkki kyselyyn löytyy alta.  Vinkkaa kyselystä myös kollegoillesi!

Voit osallistua tutkimukseen TÄSTÄ