Musiikkilääketieteen palkinto

Suomen Musiikkilääketieteen Yhdistys jakaa vuosittain palkinnon jollekin musiikkilääketieteen alalla ansioituneelle henkilölle.

Musiikkilääketieteen palkinnon saajat

2005 Paavo Rissanen

2006  Martti Vastamäki

2007  Juhani Juntunen

2008 Juhani Lukkari

2009 Aslak Savolainen

2010 Jouko Heiskanen

2011 Katarina Porander

2012  Miikka Peltomaa

2013 Heikki Laitinen

2014 Heikki Levón

2015 Erja Joukamo-Ampuja

2016       ei jaettu

2017 Hanna Fontana

2018  Markku Riihinen

2019 Réka Szilvay

2020 Heidi Vastamäki

2021 Satu Palo

Satu Palo on työskennellyt muusikkojen fysioterapian parissa jo 15 vuoden ajan. Moni ammattimuusikko ja musiikin opiskelija on saanut hänen vastaanotoltaan paitsi asiantuntevaa hoitoa, kuntoutusta ja neuvoa, myös empaattisen kanssakulkijan rinnalleen. Hän on tehnyt aktiivista työtä muusikkojen terveyden edistämiseksi muun muassa Sibelius Akatemian viulisti- ja huilistiklinikoilla, Helsingin Konservatoriossa sekä Tampere Chamber Music -festivaalin pianisti- ja viulistiklinikoilla. Satu on toiminut SMULY:n hallituksessa kahden kauden ajan 2013–2017 sekä puolitoista vuotta Musiikkitalon muusikkopoliklinikalla asiantuntijajäsenenä, 2012–2013. Satu on kunnioitettavalla tavalla kehittänyt musiikkifysioterapia-alaa toimimalla ohjaajana useiden muusikon fysioterapiasta kiinnostuneiden fysioterapiaopiskelijoiden työharjoittelussa, ollut laatimassa musiikkifysioterapeutin nykyisiä pätevyyskriteerejä sekä toimii musiikkifysioterapeutin erityispätevyyslautakunnan jäsenenä. Hän oli myös toisena kouluttajana Suomen ensimmäisessä muusikon fysioterapia-aiheisessa koulutuksessa syksyllä 2020. Satu tekee jatkuvasti aktiivista yhteistyötä orkestereiden, soitonopettajien ja musiikkioppilaitosten kanssa muusikkojen hyvinvoinnin edistämiseksi ja soittoperäisten vaivojen ennaltaehkäisemiseksi.

Sadun tervehdys:

"Olen kiitollinen jokaisesta muusikosta, jonka olen kohdannut, sillä he ovat opettaneet minulle niin paljon ja tehneet työstäni innostavaa ja merkityksellistä. Jokainen heistä saa osansa tästä palkinnosta!"

Paljon Onnea, Satu!

Kiertopalkinto "Särkynyt trumpetti" yhdistyksen perustajajäsenen Miikka Peltomaan käsissä.